IL COLPO Salon(Chengdu)

IL COLPO Chengdu combine in its concept the ideas of modern, simplicity, urban life style and soft feminine beauty. The site itself involved several challenges to face.

By the entrance a monumental column divide the space in two. At the back the site moves to the left breaking the continuity.

In order to use all this constraints as an advantage we set an island reception desk which include the column in its composition, this structure helps to divide the entrance area from the resting area and also support the logo of the shop.

In the middle of the seating area with the intention to enlarge the number of sections and at the same time have more room for storage we created an invisible box entirely cover by mirror, which serves as hair coloring section and as a storage for products inside.

In the perimeter of the main area a touch of marble and soft colors define the cutting hair sections.

At the back of the shop we set the washing hair, restrooms and the vip area. The overall geometry selected is an overlapped sequence of rings, in the space turn into cylinder, in the wall as a shelve and in the ceiling as a lamp. This sequence arrangement brings the idea of motion and allow us to connect the back of the shop with the shop front. Calm blue and light pink gives a feeling of home and intimacy while the most private room behave by contrast with a high tech and bright look.


  • Project Year
    2018
  • Location
    Chengdu, China
  • Area
    250 ㎡
  • Architects
    AE Architects
  • Photographs
    Chiara Ye
3 / 10